VERMIKOMPOSTI UUTE

PUUT, PENSAAT

Nestemäinen lannoite sisältää liukoisessa muodossa olevat kaikki ne aineet, jotka on  vermikompostissakin. Vermikompostin vaikutus liittyy edelleen mikroflooraan, joka erittyy madon ruumiin pinnalta, ja symbioottisiin mikro-organismeihin, joita esiintyy madon suolistossa. GROWO -uute on kokonaisvaltainen, orgaaninen lannoite, joka ei vaadi lisälannoitteiden käyttöä. Kasvi saa asianmukaista luonnollista ravintoa luonnollisella tavalla sitä ympäröivän mikroflooran rikastumisen kautta. Kyseessä on vermikompostin uute (tiivistetty uutos), joka lisätään pieninä määrinä veteen ja jota käytetään sekä juurten kasteluun että lehtien ruiskutukseen. Kasvit omaksuvat kaikki uutteen sisältämät ravinteet solutasolla, mikä johtaa fysiologisten ja biokemiallisten prosessien nopeutumiseen ja mahdollistaa kaikkien hyödyllisten aineiden maksimaalisen imeytymisen kasveihin. Se koostuu humateista, humushapoista, fulvohapoista, aminohapoista, makro- ja mikroelementeistä, elävistä bakteereista ja muista aineista.

GROWO -uutteella käsiteltyjen kasvien itävyys ja siementen välinen kasvuenergia kasvaa; se stimuloi kasvua, parantaa juurtumista, kiihdyttää silmujen ja kukkien muodostumista, lisää kukkia, pidentää varsia, lisää puiden lehtiä, lisää lehden vihreää massaa, edistää pensaan muodostumista, parantaa kasvien koristeellisuutta ja suojaa hyönteistuholaisia vastaan.

GROWO on käytännössä todistanut, että

  • tasapainoisessa ja helposti sulavassa muodossa sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet;
  • kasvit ottavat tarvitsemansa ravinnon silloin, kun se on tarpeen;
  • antaa kasveille ravinteita koko kasvukauden ajan;
  • suojaa kasveja kuivuudelta ja liialliselta kosteudelta;
  • auttaa kasveja selviytymään talven yli;
  • rikastuttaa maaperää ravinteilla, päivittää sitä;
  • lisää maaperän vedenpidätyskykyä;
  • edistää ilmavuutta ja parantaa maan rakennetta, vähentää eroosiota.

GROWO muodostaa maaperän luonnolliselle mikroflooralle korkealaatuisen elinympäristön. GROWO edistää ja lisää kasvien kykyä imeä kemiallisista lannoitteista peräisin olevia ravinteita, jos käytät niitä, mikä vähentää niiden käyttöä jopa 30 %, mikä säästää rahaa. GROWO on täysin yhteensopiva sienimyrkkyjen, torjunta-aineiden ja hyönteismyrkkyjen kanssa, mikä mahdollistaa niiden samanaikaisen käytön prosessia muuttamatta.

Nestemäinen uute on tarkoitettu: siementen liottamiseen ennen kylvöä, kasvien ruokintaan ruiskuttamalla tai kastelemalla hedelmiä, vihanneksia, viljaa ja koristekasveja, meloneita ja kurpitsoja,. Leikkokukkien pitkäaikaiseen säilytykseen ja kukinta-ajan pidentämiseen. Kun uutetta käytetään intensiivisesti, voit kasvattaa korkealaatuisia ja luonnonmukaisen puhtauden tuotteita, vähentää tuotteiden hävikkiä varastoinnin aikana. GROWO on erittäin tehokas lannoite, jolla on laaja käyttöalue kaikille kasvikasveille.


VERMIKOMPOSTI

Hedelmällisen kerroksen muodostaminen - 5-25 % vermikompostin lisääminen hedelmällisen kerroksen valmistelun yhteydessä maaperän kunnosta riippuen. Vermikomposti on erittäin kyllästynyt hyödyllisillä aineilla, joten sitä ei pitäisi käyttää yli 25 prosentin osuutena maaperän alkuperäisestä tilavuudesta.

Yksi luonnonmukaisen viljelyn kannattajien tärkeimmistä väitteistä on ajatus siitä, että on tarpeen lannoittaa kasvien sijasta maaperää. Tämä tarkoittaa, että vermikompostin pitäisi parantaa maaperän rakennetta ja tehdä siitä elävä, mikä edistää maaperän hyödyllisten mikro-organismien kehittymistä. Maaperän mikro-organismit puolestaan hajottavat vermikompostia, joka vapauttaa hitaasti kasvien tarvitsemia ravinteita. Ennen vermikompostin lisäämistä ja sen jälkeen maaperää on kasteltava runsaasti vedellä.

Maaperätieteet vahvistavat, että vermikomposti parantaa maaperän rakennetta, sillä siinä on toisiinsa liittyviä kokkareita (koproliitteja) ja rakenteettomia hiukkasia yhdistyy kokkareiksi ja niiden väliin syntyy vapaata tilaa. Rakenteellinen maaperä läpäisee paremmin ilmaa, mikä tuottaa happea, jota tarvitaan kasvien juurien hengittämiseen ja maaperän eliöiden elämään. Lisäksi rakennemailla on suurempi vesipitoisuus, vedenläpäisevyys ja paras lämpötilamoodi.

Sen lisäksi, että parantaa maaperän rakennetta, vermikomposti lisää kationinvaihtokapasiteettia (CEC) - maaperän kykyä säilyttää ravinteita muodossa, joka on käytettävissä kasveille, eli kasvien juuret kasvavat maaperässä vermikompostia, helpompi imeä jopa kivennäislannoitteita, jotka on tuotu tähän maaperään.

Ennen vermikompostin levittämistä on erittäin hyödyllistä tuntea sen maaperän rakenne ja kemiallinen koostumus, johon vermikomposti lisätään. Näiden tietojen puuttuessa voi tehdä virheitä, vaikka noudattaisi tarkasti luotettavista lähteistä saatuja neuvoja.